De praktijk is gevestigd op de begane grond in het mulitfunctionele pand “Pantaleon”.De naam Pantaleon stamt af van een Christelijke Beschermheilige van artsen en vroedvrouwen die leefde van 275 – 303 na Christus. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, poliklinieken van VieCuri, Podotherapie, Kies Mondzorg,Proteion, een logopediepraktijk, huidtherapie, praktijk voor psychologie.
Huisartsenpraktijk bij de Ringoven is op dit moment geopend voor nieuwe inschrijvingen. U kunt zich via de site zelf inschrijven door op de homepagina op ‘Patiënt worden’ te klikken. Vul uw gegevens in en wij zullen contact met u opnemen als we de inschrijving hebben ontvangen.
De balie is van 8.00 tot 13.00 open. Urine kan bij voorkeur in de ochtend ingeleverd worden. Wij zullen dan ook uw lichaamstemperatuur vragen.
Onze assistentes helpen u graag aan de telefoon, balie of tijdens het spreekuur. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor advies, regelzaken en het maken van afspraken. Ook kunt u bij onze assistentes terecht voor oa; urinecontrole, hartfilmpjes, bloeddrukmetingen, injecties, oren uitspuiten, wrattenbehandeling, wondverbinding, verwijderen van hechtingen en uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek.
POH-Somatiek
Zij helpen u graag met het leveren van chronische zorg tijdens hun eigen spreekuur. Zij voorzien u van voorlichting, adviezen en schrijven zo nodig medicijnen voor conform de NHG-richtlijnen betreffende diabetes, hart en vaatziekten of een verhoogd risico daarop, astma, COPD en een verhoogde kwetsbaarheid op hogere leeftijd. De POH’s-S overleggen regelmatig met de huisarts.
POH-Ouderenzorg
POH-GGZ
Zij bieden u graag ondersteuning voor verheldering en begeleiding van psychische klachten tijdens hun eigen spreekuur. U kunt bij hen terecht voor onder andere burn-out, stemmings- of angstklachten. Indien er sprake is van meer complexe psychische en/of psychiatrische problematiek weten zij vaak waar u het beste verwezen kan worden.
U kunt uw medicatie zelf herhalen via de app van Benu apotheek. Neem contact op met de apotheek indien u hier vragen over heeft.
Indien u een nieuw recept nodig heeft kunt u onze herhaallijn inspreken. Uw recept ligt 3 werkdagen later bij de apotheek klaar.
Het kan nodig zijn om via telemonitoring de bloeddruk 24 uur in de gaten te houden. De bloeddruk schommelt gedurende de dag en nacht. Door langere tijd achter elkaar te meten, krijg je een goede indruk van het verloop van de bloeddruk. De bloeddruk gaat omhoog bij inspanning, sterke emoties of bij verandering van houding. Op het spreekuur bij de arts is de bloeddruk ook vaak hoger dan thuis. Dit komt vaak door de extra spanning rondom het bezoek aan de arts. Dit is normaal en heet ook wel witte-jassen-bloeddruk.
Hoe verloopt een 24-uurs bloeddrukmeting:
Bij de 24-uurs bloeddrukmeting krijg je een band om de arm met een bloeddrukmeter.
De meter draag je op de heup met een riem.
Goed om te weten:
– het meten van de bloeddruk gebeurt automatisch: de band blaast zelf op en loopt weer leeg
– jouw arts stelt in hoe vaak de bloeddruk gemeten wordt: meestal is dit overdag 2 keer per uur en ‘s nachts 1 keer per uur
– de bloeddrukmeter slaat alle bloeddrukwaarden automatisch op en een computer leest de gegevens uit
– je arts of praktijkondersteuner bespreekt de uitslag van het onderzoek tijdens aparte afspraak of een telefonisch consult.
Wij vinden het belangrijk dat mensen ook vanuit huis metingen kunnen doen als dat nodig is. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn, omdat je sommige dingen op meerdere momenten op een dag wil meten. Zo is je bloeddruk het ene moment misschien hoog (zeker als je bij de dokter of praktijkondersteuner zit), terwijl deze thuis een stuk lager kan zijn.
Telemonitoringvan bloeddruk en Astma via de lusci app. www.luscii.com Indien de patiënt hiervan gebruik kan maken zal dit via de assistente en huisarts met de patiënt besproken worden.
De huisartsen en physician assistants zijn gespecialiseerd in het verrichten van kleine chirurgische ingrepen zoals:
Verder kunt u bij hen terecht voor:
Van te voren dient u eerst een afspraak bij de huisarts of physician assistant voor een beoordeling.
Het plaatsen van een spiraal wordt bij voorkeur door de vrouwelijke huisartsen gepland.
Om uw dossier te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig.
Heeft u hulp nodig om in te loggen? Bekijk dan de instructie via de video.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.
Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Heeft u hulp nodig om in te loggen? Bekijk dan de instructie via de video.
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.
Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.
Om een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Heeft u hulp nodig om in te loggen? Bekijk dan de instructie via de video.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Heeft u hulp nodig om in te loggen? Bekijk dan de instructie via de video.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Let op: U dient zich eerst uit te schrijven bij uw vorige huisarts.
Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.
Heeft u hulp nodig om in te loggen? Bekijk dan de instructie via de video.